la 11.8. 9:00 – 14:00 Wirmo-Seura laurin markkinoilla
<Wirmo-Seura Ry:llä on Laurin markkinoiden aikaan torilla monipuolista ohjelmaa.
mm.
Sini Palokangas kumppaneineen esiintyy.
Kepparikilpailut
Maalaisten tori, paikallisia yhdistyksiä...
Lisäksi:
Wirmo-Seura Ry myy omia tuotteitaan:
mm. kotiseutufilmejä, kahvia ja pullaa ja suosittuja Mynämäki pipareita.

Kivimakasiinilla on esillä Vakku ry:n taiteilijoiden maalauksia.

Tiedustelut:
050 0594659/ Pekka Laaksonen
050 5660677/ Marja Virpi

Kevätkokous ja kokousesitelmä

Metsänhoitaja Ilmari Kosonen on perehtynyt vanhaan paikannimistöön toimiessaan luontovaellusten oppaana Itä-Suomessa. On ainoa paikannimien tutkija Suomessa, joka on huomannut, että vanhoja paikannimiä voi avata perehtymällä viron sanastoissa edelleenkin oleviin sanoihin, joita esiintyy Suomen paikannimissä aivan outoina sanoina.
Ja jopa sukulaiskieli unkarin sanastoihin perehtymällä avautuvat eräät merkittävät, nyt meille oudot,selittämättömiksi jääneet paikannimet.
Kosonen tuo esiin, että Suomen kaksikielisen historian peruina kaikkialla Suomessa on myös runsaasti ruotsinkieltä paikannimissä. Esimerkkeinä juuri nimet *Mynälaht*i ja *Mynämäki*, joissa nimissä on ruotsin sana /*mynne*/, sillä Mynälahti on kahden joen 'jokisuun lahti' ja siitä tuo alkuosa *Mynä*-  noihin nimiin, kieliprofessoreille liian vaikeaksi jääneenä sanana.
Mynälahti on 'jokisuun lahti' ja Mynämäki on 'jokisuun mäki'.
Ja kun Mietoisten nimi nimen takana on sana *miede *'niitty'. tarkoitti jo v. 1567 asiakirjoissa ollut nimi *Mynemedh härad*
'jokisuun niityn kihlakuntaa'.