Ero sivun ”Isorantala” versioiden välillä

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rivi 15: Rivi 15:
 
}}
 
}}
  
Isorantalan lähellä on [[Vähärantala]]. Isorantala on nyt satojen metrien päässä [[Mynäjoki|Mynäjoen]] suusta. Ennen torppa on ilmeisesti ollut rannassa. [[Kuusto]]n ja [[Topo]]n säpit ovat vieläkin tulva-aikoina veden alla. Mynäjoen alavat rantaniityt ovat olleet veden peittämiä.
+
Isorantalan lähellä on [[Vähärantala]]. Isorantala on nyt satojen metrien päässä [[Mynäjoki|Mynäjoen]] suusta. Ennen torppa on ilmeisesti ollut rannassa. [[Kuuston säpi|Kuusto]]n ja [[Topo]]n säpit ovat vieläkin tulva-aikoina veden alla. Mynäjoen alavat rantaniityt ovat olleet veden peittämiä.
  
 
''alè pǟs issòrantalà'' (Ale, miehen nimi).
 
''alè pǟs issòrantalà'' (Ale, miehen nimi).

Versio 10. marraskuuta 2017 kello 08.31

Kuvatiedosto: snkortti_MietoinenMI316.gif


Nimen norm. asu Isorantala
Nimen murreasu isòrantala : isòsrantalas, isòstrantalast, issorantala (issorantalassè) / isòrantalas, -t, isòrantalà (isòrantalassè)
Kunta Mietoinen
Kylä, Kulmakunta, Talo Saari
Karttapaikannus Dd3
Paikan laji Torppa
Kommenttiosa Isorantalan lähellä on Vähärantala. Isorantala on nyt satojen metrien päässä Mynämäen suusta. Ennen torppa on ilmeisesti ollut rannassa. Kuuston ja topon säpit ovat vieläkin tulva-aikoina veden alla. Mynäjoen alavat rantaniityt ovat olleet veden peittämiä. alè pǟs issòrantalà (Ale, miehen nimi). Mietoisten kirkonkirjat: 1752-58: Randala, 1759-70: Randala Tårp, 1820-35: Randala Torp, Stor-Randala, 1836-44: Iso Randala, Wähä-Randala. Beskrivning över Saris... (1827): Stor Randala, Lill Radala. Ks. Ranta.
Rinnakkaisnimet
Asiakirjanimet
Verrattavat nimet Ranta
Keruukunta MIETOINEN
Kerääjä ja keruuvuosi Tapani Salmela 1957

Nimilippukenttien selite



Isorantalan lähellä on Vähärantala. Isorantala on nyt satojen metrien päässä Mynäjoen suusta. Ennen torppa on ilmeisesti ollut rannassa. Kuuston ja Topon säpit ovat vieläkin tulva-aikoina veden alla. Mynäjoen alavat rantaniityt ovat olleet veden peittämiä.

alè pǟs issòrantalà (Ale, miehen nimi).

Mietoisten kirkonkirjat:

  • 1752-58: Randala
  • 1759-70: Randala Tårp
  • 1820-35: Randala Torp, Stor-Randala
  • 1836-44: Iso Randala, Wähä-Randala.

Beskrivning över Saris... (1827):

  • Stor Randala, Lill Radala.

Ks. Ranta.

Kuvatiedosto: snkortti_MietoinenMI317.gif
Kuvatiedosto: snkortti_MietoinenMI318.gif