Wirmo-Seura
logo Etusivulle
*A *B  
Tapahtumat
* *  
* *  
* *  
* *  
Rahoittajat-kuvakimara
* *  
* *  
2021

Toimintasuunnitelma 2021

Yleistä

Yhdistys on Suomen Kotiseutuliiton, Leader Ravakan ja Varsinais-Suomen museot ry:n jäsen.

Seuralla on edustaja Mynämäen kunnan perustamassa kylien neuvottelukunnassa.

 Yhdistyksen toimitila sijaitsee Vanhassa Yhteiskoulussa. Toimistoa pidetään avoinna maanantaisin ko 10-14. Seuran omistamaa Kivimakasiinia ylläpidetään ja tarjotaan vuokralle.

 

Seura tekee tiiviisti yhteistyötä kunnan kulttuuritoimen kanssa perinneaineiston keräämisessä ja säilyttämisessä. Yhteinen kotiseutu- ja perinnetyö antaa kunnalle näkyvyyttä kulttuuria- ja perinteitä kunnioittavana asuinkuntana.

 Seura tuo eri yhteyksissä esille perinnetietouden ja -aineistojen säilyttämisen merkitystä. Retkiä, perinneiltoja, näyttelyitä, tapahtumia ja esitelmätilaisuuksia järjestämällä tehdään historiaa ja perinnettä kuntalaisille tutuksi.

 Yhdistys on edelleen aktiivinen kaavoitukseen ja rakennusten suojeluun liittyvissä asioissa.

 Vuonna 2021 Wirmo-Seura täyttää 20 vuotta ja se tulee näkymään monin tavoin seuran toiminnoissa ja tapahtumissa.

 

 

Jäsenille tarjottava toiminta

Perinnekäsityöpiirin itseohjautuvaa, kerran viikossa tapahtuvaa toimintaa jatketaan. Piiri järjestää  matkan kädentaitomessuille Tampereelle, sekä hankkii tarvittaessa opastusta kädentaidoissa piirin osallistujille. Piirissä opetellaan perinteisiä ja uusia käsityötaitoja.

 Wirmo Svenskaklubbenin toimintaa jatketaan. Kerhossa keskustellaan kerran viikossa vapaamuotoisesti ruotsin kielellä ajankohtaisista aiheista, osallistutaan ruotsinkielisiin kulttuuritilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan. Myös svenskaklubben toimii ilman maksullista vetäjää.

 WPK (Wirmon Puhallin Kisällit) jatkaa yhteistyötä Raisio-opiston kanssa, joka palkkaa soittokunnalle kapellimestarin.

 Perinneiltoja järjestetään kerran kuukaudessa syys- ja kevätkaudella. Tilaisuuksissa muistellaan ja keskustellaan etukäteen ilmoitetuista aiheista.

 Kesäkuun 5. päivänä järjestetään Turun kemistikerhojen ja kulttuuritoimen kanssa perinteinen kunniakäynti Johan Gadolinin haudalla, jonka jälkeen kahvitilaisuus Wirmo-Seuran toimistolla.

 

Julkaisutoiminta

Kotiseutujulkaisu Wirmolaisen  jokasyksyinen kokoaminen on yksi yhdistyksen toiminnan kulmakivistä. Lehteä toimittaa erikseen valittava toimituskunta.

 Seura on tehnyt kotiseutufilmejä, joita myydään erilaisissa seuran tapahtumissa. Uusien filmien tekemistä jatketaan, jos sopivaa filmiaineistoa löytyy.

 Yhdistyksen kotisivut ovat auki jäsenille ja seuran ystäville. Kotisivuilla pyritään julkaisemaan  ja linkittämään kotiseutuaiheista materiaalia. Vieraskynä-kirjoitusten julkaisemista jatketaan.

 Facebook-sivuilla tiedotetaan seuran toiminnasta ja julkaistaan kotiseutuaiheista materiaalia.  Wirmo-Seuralla on lisäksi Mynämäen Vanhat Kuvat sivusto, jonne pyritään lisäämään vanhoja kuvia Mynämäestä. Sivujen käyttäjäkuntaa pyritään laajentamaan ja vuorovaikutteisuutta lisäämään.

 

Wirmo-Wiki  –vuorovaikut­teisen paikannimitiedoston ylläpitoa jatketaan. Kaikki nimiperinteestä kiinnostuneet tahot aktivoidaan täydentämään sivuston tietoja. Petri Alanko jatkaa karttalinkkien liittämistä nimikortteihin.

 

Tapahtumat

Laurin markkinat ja Joulutapahtumat

Yhdistys osallistuu oheisohjelman järjestämiseen Laurin markkinoille yhdessä muiden yhdistysten kanssa. Tapahtumapaikkana on pääasiassa  Mynämäen tori. Myös Kivimakasiinille pyritään saamaan tuolloin toimintaa.

Joulukuun alussa järjestetään perinteinen joulumyyjäistapahtuma kivimakasiinissa. Lisäksi osallistutaan Mynämäen Rotaryklubin joulutoritapahtumaan.

 

Lasten ja nuorten toiminta

Pyritään aktivoimaan nuoria Wirmo-Seuran toimintaan mukaan.

Seura ei peri jäsenmaksua alle 18 vuotiailta jäseniltä.

* *  
www-sivun toteutus: Sivutuuli Ky