Silakkakari

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Nimikortit

Hiltunen 1973

Nimen norm. asu Silakkakari
Nimen murreasu silàkkarì : silàkkarìl
Kunta Mietoinen
Kylä, Kulmakunta, Talo Saari
Karttapaikannus 1: 7F 11
Paikan laji Niemeke
Kommenttiosa Lehtipuumetsää kasvava, kivikkoinen niemeke Saarenaukon rannalla. Niemi on lintujen rauhoitusaluetta. Silakkakari-nimitys on melko uusi, mutta se on kuitenkin levinnyt niin että nimeä Sillankari käyttävät vain jotkut vanhemmista ihmisistä.
Rinnakkaisnimet Sillankari
Asiakirjanimet
Verrattavat nimet
Keruukunta MIETOINEN
Kerääjä ja keruuvuosi Marja Hiltunen 1973

Nimilippukenttien selite


Lehtipuumetsää kasvava, kivikkoinen niemeke Saarenaukon rannalla. Niemi on lintujen rauhoitusaluetta. Silakkakari-nimitys on melko uusi, mutta se on kuitenkin levinnyt niin että nimeä Sillankari käyttävät vain jotkut vanhemmista ihmisistä.

Lähellä on Silakkakarinlaidun.

Salmela 1957

Nimen norm. asu Silakkakari
Nimen murreasu silàkkarì : silàkkarìs, silàkkarìst, silàkkarì
Kunta Mietoinen
Kylä, Kulmakunta, Talo Saari
Karttapaikannus Hc4
Paikan laji Niemi
Kommenttiosa Kallioinen niemi, metsä ja merenranta-alue: Silakkakari Silakkakarinmetsä, Silakkakarinranta. Silakkakari on aivan meren rannassa. 75-vuotias Juho Rannikko kertoi hänelle periytyneenä muistitietona, että joskus on ns. Saaren lahti erottanut Silakkakarin Saaren kartanosta. Silakkakarin ja Koiluodon välissä on alavaa vesijättömaata. Täten Silakkakari on vielä nykyäänkin tulva-aikoina saarena. Kalastajat ovat 75-vuotiaan Juho Rannikon perinnökseen saaman muistitiedon mukaan ennen pyytäneet Mynämäenaukolla silakoita ja kuivanneet Silakkakarilla verkkojaan. Mietoisten kirkonkirjat 1844-56: Silakkari (ehkä niemessä on ollut tämän niminen torppa).
Rinnakkaisnimet
Asiakirjanimet 1844-56 Silakkari
Verrattavat nimet
Keruukunta MIETOINEN
Kerääjä ja keruuvuosi Tapani Salmela 1957

Nimilippukenttien selite


Kallioinen niemi, metsä ja merenranta-alue: Silakkakari, Silakkakarinmetsä, Silakkakarinranta. Silakkakari on aivan meren rannassa. 75-vuotias Juho Rannikko kertoi hänelle periytyneenä muistitietona, että joskus on ns. Saaren lahti erottanut Silakkakarin Saaren kartanosta. Silakkakarin ja Koiluodon välissä on alavaa vesijättömaata. Täten Silakkakari on vielä nykyäänkin tulva-aikoina saarena. Kalastajat ovat 75-vuotiaan Juho Rannikon perinnökseen saaman muistitiedon mukaan ennen pyytäneet Mynämäenaukolla silakoita ja kuivanneet Silakkakarilla verkkojaan.

Mietoisten kirkonkirjat 1844-56: Silakkari (ehkä niemessä on ollut tämän niminen torppa).

Sijainti