Selaaminen ominaisuuksittain
Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuunThis page provides a simple browsing interface for finding entities described by a property and a named value. Other available search interfaces include the page property search, and the ask query builder.
Luettelo tuloksista
- Mäentausta (Lankkinen) + (Nummelan tilan pelto talon pohjoispuolella ennen mäenrinnettä.)
- Kivenlohko + (Nummelan tilan pelto, jonka keskellä on iso kivi.)
- Pajulanrajapelto + (Nummelan tilan peltokappale Pajulan talon rajalla. Nummelaisten oma nimitys pellolleen.)
- Laurèn (Lankkinen) + (Nummelan tilasta useammin käytetty nimi omistajien sukunimen mukaan.)
- Kiviaita + (Nummen lohkotilan maalla Myllymäessä aivan … Nummen lohkotilan maalla Myllymäessä aivan Ravean Sankarin rajan tuntumassa oleva kiviaita, jonka alkuperä eivät vanhatkaan tienneet. Aidan vieressä tai takana Nummelinilta katsoen ollut pieni tahdon. On teorioitu, että Suojoen kirkkoa olisi josku yritetty rakentaa kiviaidan taakse. Kiviaidassa hämmästyttää sen suuruus ja leveä portti (n. 2 m). (AN 75 v)uuruus ja leveä portti (n. 2 m). (AN 75 v))
- Niitunmäki (Tiuvainen) + (Nummen lohkotilan mailla oleva mäki, jossa edellisen isännän aikana ollut niittua (AN 80).)
- Keskipelto (Tiuvainen) + (Nummen lohkotilan pelto, Etummaisenniitun ja Takammaisenniitun välissä.)
- Riihipelto (Tiuvainen) + (Nummen lohkotilan pelto, entisen riihen takana. Riihen hävittyä alettu sanoa Muuntajanpelloksi.)
- Muuntajanpelto + (Nummen lohkotilan pelto, jonka keskellä muuntaja, aikaisemmin Riihipelto.)
- Ojaniittu (Tiuvainen) + (Nummen lohkotilan pelto, jonka läpi mennyt oja.)
- Lähteenpelto (Tiuvainen) + (Nummen lohkotilan pelto, keskellä ollut lähde.)
- Etummainenniittu + (Nummen lohkotilan pelto. Vrt. Takammainenniittu.)
- Pikkusuo + (Nummen lohkotilan pieni soinen niittu.)
- Takammainenniittu + (Nummen lohkotilan takimmainen pelto suhteessa asuinrakennukseen. Vrt. Etummainenniittu.)
- Peltola (Tiuvainen) + (Nummen lohkotilasta v. 1932 erotettu lohkotila, sijaitsee pellon syrjässä tasaisemmalla maalla kuin Nummi. Asumaton.)
- Kotopelto (Nummenkesko) + (Nummenkeskon lohkotilan talon etelänpuolinen pelto.)
- Santanummi (Hämäläinen) + (Nummi. Maaperä on santaista ja kuivaa. Nummella on hiekkakuoppa, josta otettu paljon hiekkaa.)
- Alminmäki + (Nummilan eteläpuolella sijaitseva pieni mäki, jossa ehkä on ollut Almin asunto.)
- Nieminen (Ihalainen) + (Nummilan kansanomainen rinnakkaisnimi omistajan sukunimen mukaan.)
- Ahtialho + (Nummilan lohkotilan pelto (NV).)
- Kutuhaka + (Nummilan lohkotilan pelto. (NV))
- Salmela (Tiuvainen) + (Nummin lohkotilasta v. 1936 erotettu tontt … Nummin lohkotilasta v. 1936 erotettu tontti, jolla pieni mökki, joka 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa ollut räätäli Varjosen tupa. Muistitietojen mukaan mökissä ennen Varjosta asunut joku Salminen, josta nykyinen virallinen nimi. Sanotaan myös Irmantuvaksi.rallinen nimi. Sanotaan myös Irmantuvaksi.)
- Sarapuittenrinta + (Mielismäen talon pelto. Nimen alkuperää ei tunneta.)
- Torpantahdon + (Nunnankukkulan kaakkoispuolella sijaitseva peltolohko, joka ennen on ollut torpan hallinnassa.)
- Kaitanlähde + (Nunnankukkulan pohjoispuolella Kaitarinnan kohdalla sijaitseva lähde, jossa on ennen juotettu hevosiakin. Rinnakkaisnimi on Kaitarinnanlähde.)
- Nuorala + (Nuoran omistama pika-asutustila, rakennettu 1948. Erotettu Sillanpään talosta. Nimi sukunimen mukaan. Virallinen nimi Vuorentaka on täysin tuntematon.)
- Kotimetsä + (Nuoran talon rakennusten läheisyydessä teitten välissä oleva metsäkaistale. Nuoralaisten oma nimitys.)
- Kouhilanhaka + (Nuorta puuta kasvavaa mäkeä Mäkelän ja Aulintien välissä, ollut laitumena.)
- Keto (yleisnimi) + (Eläinten laitumena käytetty, tasainen, avara laidunaukea.)
- Huiorko (pelto) + (Nurmelan itäpuolella sijaitseva suoperäinen pelto, jonka nimeksi karttaan on merkitty virheellisesti Huijanorko. Vuonna 1783 laaditussa Seppälän kylän karttaselitelmässä on mainittu niitynnimi ''Huiorko'' (TMKA, Mynämäki 62).)
- Nurmi (Tiuvainen) + (Nurmelan tilan rinnakkaisnimi omistajan sukunimen mukaan.)
- Nybergintahdon + (Nybergin torpan entinen pelto.)
- Mäntviitta + (Nykyinen Hynnän paikkeilla ennen ollut niitty.)
- Rekola (Laajoki) + (Nykyinen suku on tullut Karjalaan 1800-luvun jälkipuoliskolla. Talosta on lohkottu v. 1916 Ala-Rekola ja Vainiotalo lohkotiloiksi. Jäljelle jäänyt kantatalon pääosa on nimetty Yli-Rekolaksi.)
- Isotanhua + (Nykyiselle Mynämäen kaatopaikalle johtava tien vanha nimi. Vrt. Vähätanhua.)
- Mäkipää (Saari) + (Nykyiselle Mäkipään torpalle annettiin nim … Nykyiselle Mäkipään torpalle annettiin nimi vasta vapaussodan jälkeen torppien itsenäistyessä. Olettaa voi, että nimen syntyyn on voinut vaikuttaa 1800-luvun puolivälissä hävinnyt Mäkipään torppa. Mietoisten kirkontilit: Mäkipää 1766, Mietoisten kirkonkirjat: Mäkipä Tårp 1759-70, Mäkipää 1783-94, Mäkipä Torp 1844-56 (uudemmissa kirkonkirjoissa ei nimeä enää esiinny).sa kirkonkirjoissa ei nimeä enää esiinny).)
- Vanhatontti (Juva) + (Nykyisen Heikkilä itäpuolella oleva tonttima, jossa ennen Heikkilän talon vanha tonttimaa on ollut.)
- Hannula (Ihalainen) + (Nykyisen Ihalaisten koulun paikalla ennen ollut kantatalo, joka on hävinnyt. Vuoden 1788 karttaselitelmässä on mainittu talonnimi Hannula (TMKA, Mynämäki 11).)
- Maula (Halso) + (Nykyisen Jokirannan paikalla ennen ollut kantatalo, joka on tavallaan hävinnyt. Vuoden 1794 karttaselitelmässä on mainittu talonnimi ''Magnula'' (TMKA, Mynämäki 6⁰). Jokirannan kohdalla olevan mäen nimi on Maulanmäki.)
- Airikki (talo) + (Nykyisen Keskitalon paikalla ennen ollut kantatalo, joka on hävitetty ja maat jaettu. Vuoden 1794 karttaselitelmässä on mainittu talonnimi ''Airiki'' (TMKA, Mynämäki 14).)
- Kuoppala (torppa Saaressa) + (Torppa on alavassa paikassa. Nimen synty jää silti nykyisten maastosuhteitten valossa epäselväksi.)
- Ruotsinkankare (mäki) + (Nykyisen Kotiteollisuuskoulun paikkeilla oleva pieni mäki. Kalliossa on kuulemma rautarengas veneiden kiinnittämitä varten (lähistöllä ei pitkään aikaan enää ole ollut vettä eikä siis veneitäkään). Virallinen nimi. Myös Ruotikankare.)
- Ruotikankare + (Nykyisen Kotiteollisuuskoulun paikkeilla oleva pieni mäki. Kalliossa on kuulemma rautarengas veneiden kiinnittämitä varten (lähistöllä ei pitkään aikaan enää ole ollut vettä eikä siis veneitäkään). Virallisesti Ruotsinkankare.)
- Lundenin torppa + (Nykyisen Mäkimaa-lohkotilan paikalla on aikaisemmin sijainnut torppa, jota on kutsuttu ''luntēnin torpaks''. Tilan peltoja kutsutaan yhä Lundeninpelloiksi.)
- Lundeninpellot + (Nykyisen Mäkimaa-lohkotilan paikalla on aikaisemmin sijainnut torppa, jota on kutsuttu ''luntēnin torpaks''. Tilan peltoja kutsutaan yhä Lundeninpelloiksi.)
- Vintterintorppa + (Nykyisen Nummilan, alkuaan Vintterin torppa eli lohkotila. Vertaa Vintterinsaarikko.)
- Saaren lahti + (Nykyisen Saaren säpin ja Uudenniityn paika … Nykyisen Saaren säpin ja Uudenniityn paikalla ollut merenlahti, joka on jo täysin kuivunut. Lahdenperän torppa on muistitiedon mukaan joskus ollut lahden pohjukassa. Meren on joskus täytynyt ulottua paljon Saarenlahtea laajemmallekin alueelle. Lähellä Lahdenperää on näet Naissaari-niminen mäki. Saaren kartanokin on arvattavasti joskus ollut meren ympäröimä. Silakkakari, Koiluoto ja Ruskari ovat olleet Saaren lahden ja meren välissä. Silakkakari ja Koiluoto ovat olleet saarina; Ruskari niemenä, ehkä joskus myös saarena. Nimi Saaren lahti palautuu kaukaisempaan aikaan kuin vanhusten muistitieto. Jo isonjaon kartassa 1889-90 on merkitty pelloksi Uusiniitty, joka on Saaren lahden entistä pohjaa.tty, joka on Saaren lahden entistä pohjaa.)
- Isoparkki + (Nykyisen Triolan tilan alueella sijainneen … Nykyisen Triolan tilan alueella sijainneen tukkipuun varastointipaikan nimi, jonka ovat antaneet joen varrella työskennelleet tukkimiehet. Lähellä on ollut myös toinen, pienempi tukkivarasto, Vähäparkki. parkki on tukkipuista varastoinnin yhteydessä varissut paksu kaarna. ''sev varjosem Baikal‿oŋ Gans pirèttyt tukkei ja sitä sanotti isòparkiks.'' (KK 1927)ei ja sitä sanotti isòparkiks.'' (KK 1927))
- Kirkkotalli + (Nykyisen Urheilutien paikalla ennen sijainnut rakennus, johon saatiin hevoset suojaan kirkkomatkalla.)
- Fiiantupa (Suojoki) + (Nykyisen Uuden-Hentun maalla ollut pieni tupa, aivan Koskelan vieressä. Tuvassa asui ''koskelafī₍a''. (HJ 80 v.))