Selaaminen ominaisuuksittain
Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuunThis page provides a simple browsing interface for finding entities described by a property and a named value. Other available search interfaces include the page property search, and the ask query builder.
Luettelo tuloksista
- Uusiniitunlato (Lehtinen) + (Uudenniitun pellolla on ollut Uudenniitunlato.)
- Uudenpalonoja + (Uudenpalonsuon halki vedetty laskuoja, joka laskee Mynäjokeen. Vrt. Valonoja, jota virheellisesti sanotaan Palonojaksi. (TO).)
- Uudenpalonkalliot + (Uudenpalonsuon itäpuolella oleva kallio.)
- Varjosen Keijo + (Uudentalon lohkotila, 1910-luvulla vielä Rantanen. Kylässä on ollut kolme Varjosta, jotka eivät kaikki sukua toisilleen: Varjosen Keijo, Varjosen Reino ja Varjosen Urpo.)
- Salosen Viljo + (Uudentalon lohkotilan kansanomainen nimi. Viljo on Salosen Yrjön veli.)
- Valkiavuori (Ravea) + (Uudentalon lohkotilan mailla oleva mäki, jonka länsipuolella Valkiavuorenpelto. (KS))
- Uusiniittu (Ravea) + (Uudentalon lohkotilan pelto.)
- Uudenvainionloukas + (Uudenvainion eteläpuolella sijaitseva kapeanmuotoinen metsäpelto.)
- Haanmäki (Heikkilä) + (Uudispellon eteläpuolella sijaitseva metsämäki.)
- Uupohjanmäki + (Uupohjan pellon kohdalla oleva mäki. (IL) Mäki ei ole yleisesti tunnettu.)
- Kuivuripelto + (Uusi nimi, jonka O. Jaakkola on antanut Haapalalle. ''siäl kuivuripellol oŋ kuivuri.'' (OJ 1930))
- Lahdentie + (Uusiniitty on kuivuneen Saaren lahden phjaa; Lahdentie kulkee pitkin Uudenniityn toista reunaa. Nimi on ollut käytössä niin kauan kuin paikkakuntalaiset muistavat.)
- Savipelto (Kila-Kallunen) + (Uuspellon länsipuolella sijaitseva peltolohko.)
- Radantaustapelto + (V. 1924 rakennettu rautatie erotti pellon Savikosta.)
- Kivistö (torppa Tursunperässä) + (VS:n talo kivisellä rinteellä. Torppa kuului Rieskalan talolle, tontti ostettu Rieskalasta 50 vuotta sitten.)
- Karkkismäki + (Vahekedon pohjoispuolella sijaitseva mäki. Vuoden 1801 Vihtamäen kartaselitelmässä on mainittu niitynnimi ''Karkismäki'' (TMKA, Mynämäki 73).)
- Vahemäensuo + (Vahemäen lounaispuolella oleva suo. Rinnaisnimenä Järvensuo.)
- Järvensuo (Kuokkio) + (Vahemäen lounaispuolella oleva suo. Rinnaisnimenä Vahemäensuo.)
- Härkälä (Saari) + (Vaikka nimi ei ole kansanomainen, on lähei … Vaikka nimi ei ole kansanomainen, on läheinen Härkähaka ilmeisesti antatnut aiheen sen sepittämiseen. Yleisin kansan käyttämä nimitys on ollut ja on vieläkin omistajan sukunimen mukainen Grönroos. Nimi on sepitetty vapaussodan jälkeen torppien itsenäistyessä.paussodan jälkeen torppien itsenäistyessä.)
- Sepänkallio (Tursunperä) + (Vaikulan lounaispuolella sijaitseva pieni mäki.)
- Vaikulanoja + (Vaikulan lähteestä alkava ja Palo-ojaan laskeva oja.)
- Riihimäki (Valtola) + (Vain vähän maastosta nouseva maastokumpare kartanoon johtavan soratien vasemmalla puolella. Mäen päällä on ennen seisyt riihi.)
- Vainio ykkönen + (Vainion ensin lohkaistu tila, jossa on myös Vainion talo. ''nī mun isän kustā kustāmpoika otti nimès vainio tämäm ʙaiɢan mukkà / ja tämä̀ talò on sit vainio ükköne.'' (PV 1916))
- Reunanen (Haankylä) + (Vainion lohkotila kansanomainen nimi.)
- Paavonluhdanmetsä + (Vainion lohkotilan metsää. Nimen syntyä ei tunneta. (VO 70 v.))
- Airikinperkko + (Vainion lohkotilann pelto)
- Uusi-Olla + (Vainion lohkotilasta asukkaiden mukainen nimitys. Isäntä aikaisemmin Ollilan ja Kylä-Lassilan kantatalojen isäntä, siirtyi konkurssin kautta Uuteen-Ollaan.)
- Vainio kakkonen + (Vainion metsätila Karjalan Vuoluisten kylässä.)
- Jokipelto (Kintikkala) + (Vainion pelto Ihamäen länsipuolella kulkev … Vainion pelto Ihamäen länsipuolella kulkevalla sähkölinjalla. Lohkaistu Kintikkalan pelloista. Rinnakkaisnimityksenä Vainio kolmonen; tästä pellosta se eteläpuoleiselta sivulta on lohkaistu hiljattain perinnöksi Vainio nelonen. Jokipelto sijaitseen aivan joen rannassa. Jokipelto sijaitseen aivan joen rannassa.)
- Vainionperä (Sunila) + (Vainionperä-niminen yksinäinen perintötila … Vainionperä-niminen yksinäinen perintötila liitettiin Sunilaan v. 1820. Talo nimeltään Vainionperä tuhoutui 1900-luvun alussa; se sijaitsi kartanon eteläpuolella, Myllymäen ja Mörtinmäen välisellä alueella. Sunilaan ostetusta Vainionperästä on lohkaistu useita siirtoväen asuttamia taloja, kuten Oravala, Timola, Simola, Tuokkola ja Anttila. Nimen alkuperä ei ole tiedossa. / Talo, joka on liitetty Sunilan tilaan 1820 (vuoden 1905 maakirja). Tilan rakennukset on purettu,e ikä niiden paikkaa tarkasti muisteta.tu,e ikä niiden paikkaa tarkasti muisteta.)
- Reunanen (Suojoki) + (Vainionperän mökin asukkaiden mukainen nimitys.)
- Vainionperän paikka + (Vainionperän rinnakkaisnimi.)
- Oravala + (Vainionperästä on lohkaistu Oravala-nimine … Vainionperästä on lohkaistu Oravala-niminen tila, jota myös yleisesti kutsutaan Oravaksi. Talo sijaitsee Katteluksen kaakkoisrajalla. / Talo Korskallion eteläpuolella, lohkaistu Vainionperästä siirtoväkeä varten sotien jälkeen. Saanut nimen asukkaiden mukaan. Talon rinnakkaisnimenä esiintyy myös lyhyempi nimi Orava. Tämä nimi vaikutti jo käytetymmältä.rava. Tämä nimi vaikutti jo käytetymmältä.)
- Orava (Kattelus) + (Vainionperästä on lohkaistu Oravala-nimine … Vainionperästä on lohkaistu Oravala-niminen tila, jota myös yleisesti kutsutaan Oravaksi. Talo sijaitsee Katteluksen kaakkoisrajalla. / Talo Korskallion eteläpuolella, lohkaistu Vainionperästä siirtoväkeä varten sotien jälkeen. Saanut nimen asukkaiden mukaan. Talon rinnakkaisnimenä esiintyy myös lyhyempi nimi Orava. Tämä nimi vaikutti jo käytetymmältä.rava. Tämä nimi vaikutti jo käytetymmältä.)
- Isoalho (Laajoki) + (Vainiotalon lohkotilaan kuuluva pelto metsän keskellä. Kutsutaan myös Pimeänalhonpelloksi. Samalla alueella toinen, pienempi pelto: Pikkualho.)
- Tyynelä (Laajoki) + (Vainotalosta v. 1929 lohkottu tontti.)
- Yrjölä + (Vainotalosta v. 1929 lohkottu tontti.)
- Välimäki (tontti) + (Vainotalosta v. 1939 lohkottu tontti.)
- Taimila + (Vainotalosta v. 1943 lohkottu tontti.)
- Anttila (Valaskallio) + (Valaskallion Anttilan kantatalo Mietoisissa. Talolla ulkoniittu Mynämäen Lemmin Hepolanmäessä, palstasta erotettu Metsämäen lohkotila, jäljellä ''anttilamaa''.)
- Kaukurlantie + (Valaskalliosta Kaukurlaan tuleva tie.)
- Valkiavuorenpelto + (Valkiavuoren länsipuolella oleva pelto.)
- Valkkaman Jussi + (Valkkaman torpassa on aikanaan asustellut henkilö.)
- Järvenkallio (Aikkinen) + (Valkkamanjärven eteläpuolella sijaitseva mäki.)
- Linnanmäki + (Valkkamanjärven eteläpuolella sijaitseva mäki, jonka rinnakkaisnimi on Järvenkallio. Paikalla on otaksuttu olleen joskus linnan. Jokin aikasitten mäessä on kaivettu, mutta mitään jäänteistä linnanrakennelmista ei ole löytynyt.)
- Kouhinmäki + (Valkkamanjärven eteläpuolella sijaitseva m … Valkkamanjärven eteläpuolella sijaitseva mäki, jonka nimeksi karttaan on merkitty Kouhimäki. Sen länsipuolella oleva suo on ''kouhisua'' (norm. Kouhinsuo) (104406: 54/36 2). Vuonna 1783 Seppälän kylän tiluselitelmässä on mainittu niitynnimi Kouhi (TMKA, Mynämäki 62).ittu niitynnimi Kouhi (TMKA, Mynämäki 62).)
- Kuokkamaa (Aikkinen) + (Valkkamanjärven itäpuolella sijaitseva pieni peltolohko, joka on suhteellisen myöhään raivattu.)
- Mullinhautuumaa + (Valkkamanjärven itärannalla sijainnut kuoppa, johon on haudattu mulli.)
- Järvenmäki (Aikkisten mäki) + (Valkkamanjärven kaakkoispuolella sijaitseva matala mäki. Vuoden 1801 Nakkilan kylän karttaselitelmässä on mainittu niitynnimi ''Järfven mäki'' (TMKA, Mynämäki 44).)
- Kuokkio (niitty) + (Valkkamanjärven koillispuolella sijainnut … Valkkamanjärven koillispuolella sijainnut vanha niitty, jossa monella kylällä on on ollut niittysarkansa. Vuoden 1769 Munttisten kylän karttaselitelmässä on mainittu niitynnimi ''Kuokion Oja'' (TMKA, Mynämäki 40) ja vuoden 1801 karttaselitelmässä ''Kuokjo'' (TMKA, Mynämäki 44).litelmässä ''Kuokjo'' (TMKA, Mynämäki 44).)
- Hevostie (Aakula) + (Valkkamanjärven luoteispuolella sijaitseva … Valkkamanjärven luoteispuolella sijaitseva pelto, entinen niitty. Pellon eteläpuolella sijaitseva mäki on ''heostiä(ŋ)kalli₍o''. Nimien sanottiin johtuvan siitä, että vanha tie ja talvitie on kulkenut Vihtamäen ja Nihattulan kylistä takamaille Laajoen rantaan ja jopa Karjalaan saakka. Laajoen rantaan ja jopa Karjalaan saakka.)