
Oli juhannus 65 vuotta sitten, siis vuonna 1953. Saistolan Viljo Takanihattulasta oli tullut tummanpunaisella Bedford-kuorma-autollaan kyyditsemään Jokisivun väkeä Kallionokan juhannusjuhlille Yläneelle, Pyhäjärven rannalle. Kallionokan houkuttelevasta tarjonnasta oli kylän latojen ja aittojen seiniin niitattu mainoksia, jotka villitsivät jopa meidät poikasetkin. Mukaan piti päästä.
Kuorma-auton lavalle oli pantu lankkuja poikittain penkeiksi ja lavan laidat oli korotettu niin, että juhlaväki pysyi kyydissä. Tuoreita koivuja oli naulattu koristeiksi lavan nurkkiin ja laitojen keskikohdallekin. Tikkaat laskettiin alas aina, kun joku tienvarresta pyrki kyytiin. Lopulta kuorma oli täynnä nuorekasta porukkaa. Se oli riemullista menoa halki kesän vehreän maiseman. Naiset saivat kaksin käsin pitää kesähatuistaan kiinni. Pölypilvi vain jäi taakse sen ajan mutkaisilla sorateillä. Aamuyöllä palatessa oli istumajärjestys jonkin verran muuttunut ja monet meitä varttuneemmat olivat löytäneet kaulailukumppaninsa.
Nykyisen Valasrannan tanssipaviljongin paikka oli silloin parkkitilana ja juhannusjuhlia pidettiin vähän edempänä kallioisella laidunalueella, jossa juhlakengillä sai varoa lehmänläjiä. Oli ollut sateisia kelejä ja kokko oli kastunut läpimäräksi. Järjestäjällä, Yläneen VPK:lla oli kuitenkin konstinsa. Pitkän köyden päähän oli sidottu sinkkiämpäri lähes puolillaan naftaa, siis dieselöljyä. Sellaisen lastin kun silloin tällöin heitti kokkoon, tuli leimahti suorastaan vaarallisen korkealle. Vaan olivatpahan ammattimiehet asialla ja paloautot paikalla.
Paikalle oli saatu myös Sirkus Sariola telttoineen ja sähköautoratoineen. Sen yhtenä vetonaulana oli tanssiva ja mekastava afrikkalaisryhmä, jota johti prinssi Ankrah. Ankrah kiipesi lipunmyyntikojun katolle ”leopardintaljoissaan” keihäineen ja kilpineen mainostamaan ”villien neekerien” esiintymistelttaa. Sinne piti tietenkin meikäläisenkin, uteliaan 14-vuotiaan tunkea. Kuuluttaja kehui Kultarannikolta, nykyisestä Ghanasta kotoisin ollutta Ardaye Ankrahia otumblobum-heimon perintöprinssinä. Tosiasiassa hänen kotiseudullaan Accrassa oli monta heimopäällikköä ja näillä liuta poikia, jotka kaikki olivat prinssejä.
Ankrah esiintyi tuona kesänä sirkuksensa mukana useilla paikkakunnilla Suomessa. Täältä hän sai matkaansa myös nokialaisen pankkivirkailijan Sinikka Toivosen, joka sitten kierteli prinssinsä kanssa muun muassa Saksassa. Pari vihittiin avioliittoon Lontoon maistraatissa tammikuussa 1954. Kansainvälinen romanssi herätti Suomessa suurta huomiota, olihan Armi Kuuselan ja Virgilio Hilarion avioliittokin vielä aivan tuore asia.