Wirmo-Seura
logo Etusivulle
*A *B  
Tapahtumat
* *  
* *  
* *  
* *  
Rahoittajat-kuvakimara
* *  
* *  
VIERASKYNÄ
SPR Mynämäen osaston Nettiparkki
julk. 17.11.2014
Nettiparkin luennolla
Nettiparkin luennolla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajatus Nettiparkin tarpeesta syntyi havainnoimalla lähipiiriäni, jossa monella seniorilla oli hankaluuksia tietokoneen käytön kanssa ja kuinka he tuskailivat sitä, että yhä useammat asiat pitäisi hoitaa verkossa. Toinen puoli hankeideasta rakentui siitä, että nuorilla on pääsääntöisesti tietokone- ja nettiosaaminen luonnostaan hallussa, mutta osalle nuorista työmarkkinoille sijoittuminen on joskus hankalaa ilman työkokemusta.

Osaston hallitus suhtautui myötämielisesti hankeideaan ja niin hankkeesta tehtiin hankesuunnitelma, joka yhdessä piirin työntekijän, Tuija Hongiston, kanssa käytiin läpi ja lähetettiin aikanaan Helsinkiin, koska hankkeelle haettiin SPR:n katastrofirahaston rahoitusta. Rahoituspäätös oli myönteinen ja toiminta käynnistyi syksyllä 2013.

Hankkeeseen työllistyi ensimmäinen Nettiparkin koordinaattori ja muutama viikko myöhemmin myös ensimmäinen nuori työkokeiluun. Kävijöitä oli heti ensimmäisistä aukiolopäivistä alkaen runsaasti ja koko ensimmäisen toimintavuoden aikana hankkeeseen kirjautui 1660 käyntiä, joka ylitti odotukset moninkertaisesti.

Kävijät voivat opetella Nettiparkissa erilaisia asioita omien tarpeidensa mukaan. Sähköposti, Facebook, Skype ja Spotify ovat päivittäin harjoiteltavia asioita, myös kuvien siirtäminen kamerasta tai puhelimesta koneelle ja edelleen kuvien lajittelu koneella kansioihin ovat sellaisia asoita, joita treenataan ahkerasti. Nettiparkin työntekijät ovat kehitelleet erilaisia tekstinkäsittely- ja tiedonhakutehtäviä kävijöille ja ne ovatkin olleet todella suosittuja ja toivottuja. On ollut ilo seurata kävijöiden edistymistä ja innostusta! Monelle kävijälle Nettiparkki on tuonut myös lievitystä yksinäisyyteen ja yhteydenpito kauempana asuviin läheisiin on helpottunut Skypen myötä.

Nuorten työllistäminen hankkeeseen on sujunut alun – lähinnä työvoimatoimiston byrokratian hitauden – jälkeen hyvin ja joustavasti. Kaikki hankkeessa työskenneet nuoret ovat olleet ja ovat loistavia tyyppejä, joille työkokemus on antanut varmuutta työmarkkinoille hakeutumiseen. Hankkeen aikana yhteistyö Perusturvakuntayhtymä Akselin suuntaan on sujunut hienosti ja sieltä on tarvittaessa saatu myös tukea työllistämisasioissa.

Erilaisia luentotilaisuuksia on järjestetty noin kerran kuukaudessa, aiheina on ollut mm. tietokoneen hankinta ja huolto, tietoturva, kuvankäsittely, kunnan/kirjaston sähköinen asiointi, pankkipalvelut, Kelan sähköinen asiointi, Facebook jne. Luennot ovat keränneet joka kerta runsaslukuisen yleisön.

Syyskuussa hankkeelle haettiin Helsingistä jatkoaikaa ja päätös oli jälleen myönteinen ja kannustava. Näillä näkymin hanke jatkaa vuoden 2015 loppuun. Nettiparkki palvelee asiakkaitaan vanhalla yhteiskoululla ma-pe klo 10-14.

 
* *  
www-sivun toteutus: Sivutuuli Ky